slmt dtg


Wednesday, September 1, 2010

Roti Canai

Adunan yang telah siap sedia..

Resepi:(serba ringkas)
1)gandum 1kg
2)500ml air garam secukup rasa
3)telur sebiji
4)mentega 100gram
5)susu pekat 2 senduk.

*campurkan semua bahan di atas sehingga sebati dan uli seketika sehingga tidak melekat di jari anda.
*campurkan air garam tadi perlahan2 sehingga adunan menjadi doh.

LANGKAH SSETERUSNYA:
1)Setelah adunan sebati...bentukkan bulat2 adunan tadi(agak2 macam kat kedai tu)
2)rendamkan di dalam minyak masak dan biarkan selama 1-2 jam
3)roti sudah sedia untuk ditebarkan...

Selamat mencuba

Roti yang sudah siap dipacking untuk simpanan dalam peti.

Siap untuk dimakan untuk berbuka puasa...Along suka sangat makan roti ni

No comments:

Post a Comment